کد خبر: 252366
تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۰
علی زراندوز

علی زراندوز در سرمقاله روز " سه‌شنبه ۴ دی۱۴۰۳ " روزنامه دنیای خودرو، به موضوع « سند ملی هوش مصنوعی» پرداخت.

به گزارش «اخبار خودرو»،عضو شورای سردبیری روزنامه دنیای خودرو در این باره نوشت:

«سند ملی هوش مصنوعی جمهوری اسلامی ایران: پیرو تصویب ماده واحده نهایی‌سازی و تصویب سند ملی هوش مصنوعی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۶/۰۸/۱۴۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی که در جلسه ۴۸۳ شورای معین شورایعالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده بود؛ برای اجرا ابلاغ شد. در چشم‌انداز این سند آمده است: «جمهوری‌اسلامی ایران در افق ۱۴۱۲ هجری شمسی بین ۱۰ کشور پیشرو هوش مصنوعی دنیا قرار داشته و با استفاده از این فناوری در حکمرانی موضوعات کلان کشور، ثروت آفرینی، ارزش آفرینی، تامین سلامت، رفاه، امنیت و آسایش مردم بیشترین پیشرفت را ایجاد می‌کند.»

از طرفی چند روز قبل معاون‌ علمی و فناوری رئیس‌جمهور از ابلاغ سند معماری هوش مصنوعی به دستگاه‌های اجرایی مرتبط خبر داد و گفت: «این سند در معاونت علمی، تقریبا از ۱۱مهر تدوین شده و به رؤیت مقامات بالای کشور هم رسیده‌ است.»

همچنین روز گذشته، رئیس مرکز مدیریت و تحلیل داده فراجا نیز با اشاره به عصر تحول دیجیتال و انقلاب اطلاعات، حکمرانیِ داده را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ارکان توسعه سازمان‌های پیشرو و هوشمند در جهان عنوان و بیان کرد: «سند حکمرانی داده فراجا، بر سه محور اصلیِ کیفیت داده‌ها، امنیت داده‌ها و انطباق‌پذیری با قوانین و مقررات استوار است که هر یک، نقش حیاتی در تحقق پلیس هوشمند ایفا می‌کنند.»

رئیس مرکز مدیریت و تحلیل داده فراجا، تحقق پلیسِ داده‌محور و هوشمندسازی سازمانی را به‌عنوان یکی از اهداف کلیدی سند حکمرانیِ داده در فراجا معرفی کرد.

با بررسی موارد فوق، می‌توان متوجه شد مسئولان امر متوجه اهمیت استفاده از داده‌ها و هوش مصنوعی برای مدیریت ارکان مختلف کشور ازجمله موارد مرتبط با ترافیک، خودرو، سفر، مدیریت مصرف سوخت، ایمنی و تصادفات و سایر مسائل مرتبط با خودرو شده اند و تلاش می کنند تا در این زمینه گام‌های موثر و سریعی برداشته شود.

از اوایل امسال هم رئیس پلیس راهور فراجا اعلام کرد به‌زودی از سامانه‌ای هوشمند برای ثبت تخلفات و همچنین ثبت شکایات مربوط به جریمه‌های رانندگی رونمایی خواهد شد که استفاده از این سامانه هوشمند می‌تواند به بسیاری از اختلاف‌نظرها و اعتراض‌ها در زمینه جرایم رانندگی پایان دهد.

اوایل آذرماه نیز معاون اجرایی اسبق پلیس راهور فراجا گفت: پلیس از هوش مصنوعی در تمام ماموریت‌های خود استفاده می‌کند و باید به مرحله‌ای برسیم که خودمان تولیدکننده فناوری نوین باشیم. مسئولان پلیس راهور می‌گویند به عنوان مثال در این حوزه در گذشته دوربین‌ها خودروهای متخلف را شناسایی می‌کردند، اما برای ثبت جریمه یک نیروی انسانی باید همه روند را مورد بررسی و تایید قرار می‌داد، اما امروزه با هوش مصنوعی، رباتی ایجاد شده است که آن ربات بدون هیچ خطایی، این روند را بررسی و تایید می‌کند.

امید است همان‌گونه که رئیس پلیس راهور تهران بزرگ اظهار کرد که مطالعات طرح استفاده از هوش مصنوعی برای کنترل و مدیریت بهتر ترافیک تهران آغاز شده و حداکثر تا یک‌سال دیگر این طرح نیز اجرایی می‌شود، در سایر نهادهای راهور و البته اورژانس، آتش‌نشانی، مراکز مرتبط با حوزه‌های ترافیکی در شهرداری و ... استفاده از هوش مصنوعی به‌عنوان راهکاری موثر در تسهیل روندهای ترافیکی و ایمنی مورد توجه قرار گیرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 0 =